Lees nou
Van ingenieurswese tot die wêreld van die mode: Ontmoet Elfonnie en die styl Rave-verhaal - Deel 1

Van ingenieurswese tot die wêreld van mode: Ontmoet Elfonnie And The Style Rave Story - Deel 1

wat-is-elfonnie-die-styl-rave-storie

AAangesien die vliegtuig daardie Februarie-aand in 2002 na die JFK-lughawe in New York begin daal, kon ek sien hoe my drome tot lewe kom en vorm aanneem, net soos die pragtige hemelruim van die stad waarin ek gedroom het om hulle in te bou. Maar ek sou dit moes geweet het drome kom nie so maklik op die oomblik toe die vriesende koue lug my aangeval het toe ek uit die lughawegebou klim nie. Elfonnie wat styl rave besit

Raak neer, New York!

Binne sekondes kon ek nie my gesig voel nie, en nie eers die dik jas wat my ma aan my gegee het, kon my dadelik keer dat dit nie beheer word nie. Dit was nie die New York waarvoor ek gedink het nie! Elfonnie wat styl rave besit

Dit was my eerste keer in Amerika, eintlik my eerste keer om Nigerië te verlaat. Ek was 18, vol hoop en vol drome en daar is aan my gesê dat Amerika die plek is waar enige droom waar kan word. Wat ek nie geweet het nie, is hoeveel harde werk dit kos om 'n droom te bou. Elfonnie wat styl rave besit

Die tipiese dromer

U sien, ek was nog altyd 'n groot dromer in Uyo [dit is in Suid-Suid-Nigerië vir my nie-Nigeriërs]. Ek kon die toekoms so goed in my kop skilder, dit skep en dit deel met almal wat omgee om in detail te luister na presies hoe ek die droom sou laat gebeur. Ek was en is nog steeds die toonaangewende dromer. Elfonnie wat styl rave besit

Uyo, Nigerië, 1992: Tug op my troon. #donthateonmyshoes

As die laaste in 'n gesin van ses, was ek gewoond aan die spesiale behandeling waarmee pasgeborenes bevoorreg is. Dit het vir my beteken dat my ouers my toegewydheid aan die kunste gehelp het, selfs toe hulle my ouer broers en susters presies dieselfde ding gedoen het. Gedurende my primêre en sekondêre skoolvakansie geniet ek dans, drama, debatte en modeshows - en ek het daarin geslaag. Maar my kinderjare was geen sprokie nie, veral nie in my klerekas nie. Ek het 'n paar lekker klere en baie min partytjieklere aangehad. In werklikheid was die ikoniese wit rok wat ek hierbo doodgemaak het, 'n soort verjaardagpartytjie-uniform vir my - ek het dit soveel keer gedra dat my klasmaats dit sou gebruik om my tydens 'n rusie te vermaak. Maar ek was so lief vir hierdie rok dat jy niks vir my kon sê nie! LOL. En terwyl my kas dun was, waag ek om te sê dat ek altyd baie styl gehad het. Elfonnie wat styl rave besit

Toe ek ouer word en na haarsalonne sou gaan, het ek verlief geraak en my betower deur die pragtige beelde wat die bladsye bevat van vreemde skoonheids- en modetydskrifte wat ek by die salons gelees het. Die hare. Die vel. Die klere! Hulle was almal so chic en ek kon nie wag om so 'n lewe te lei nie - onthou, ek is die belangrikste dromer. Elfonnie wat styl rave besit

My familie was soos die meeste gemiddelde Nigeriese middelklasgesinne. My ouers het net genoeg gehad om die benodigdhede te dek en 'n modetydskrif was beslis nie een van hulle nie. Dit het beteken dat my enigste toegang tot “my ontsnapping” was toe ek my hare moes laat klaarmaak, so ek het begin leef vir daardie dae. Elfonnie wat styl rave besit

wat-is-elfonnie-die-styl-rave-storie
Kleredrag: Matériel Tbilisi; Hoed: Monrowe NYC; Oorbelle: Topshop

Model droom dood met sy aankoms

'N Maand voor my aankoms het my onmiddellike ouer suster, Uni, ook haar debuut in New York gemaak. Sy het by my ouers en twee ander sibbe aangesluit wat destyds 'n paar jaar hier gewoon het. Ui, ek en Uni was nog altyd baie naby dat ons slegs drie jaar van mekaar is en 'n groot deel van ons lewens saam deurgebring het. Net soos ek, was sy ook aangetrokke tot mode. Toe ek daar aankom, het ons begin met die oorname van New York. Ons gaan onsself as Afrika-modelsusters noem. Hierdie stad sou ons liefhê! Ek het my aandag op aanloopbaanmodelle gekyk en dit het nie saak gemaak dat ek net 5'7 is nie - so ook Kate Moss!

Ek sal u 'n tydjie bespaar deur u in te lig dat ons uiteindelik deur 'n vals modelagentskap bedrieg is wat sy besigheid vanuit 'n prominente hoë gebou in Manhattan bestuur het - op dieselfde vloer as die gewilde Maury Show. Nadat ons al die papierwerk en fotosessies gedoen het waarvoor ons moes betaal, wag ons nog steeds op ons terugbel toe ons die agentskap op ABC Channel 7-nuus sien. Dit is die einde van ons modelleringsloopbaan wat nooit regtig begin het nie.

wat-is-elfonnie-die-styl-rave-storie
Kleredrag: Matériel Tbilisi; Hoed: Monrowe NYC; Oorbelle: Topshop; Skoene: Bottega Veneta

Nou, hoe gaan dit met modeskryf?

Gedurende die daaropvolgende dekade het ek na ander modegebiede gegaan, begin met 'n modeblog in 2006, die nou ontbinde elfonnie.blogspot.com, gemodelleer vir verskeie Amerikaanse ontwerpers in Afrika, en later vir ander modeplatforms geskryf. Ek het dit alles gedoen terwyl ek op universiteit was en tydens my nagraadse studies in siviele ingenieurswese.

Toe ek in 2009 my eerste pos as siviele / omgewingsingenieur aanland, kon ek nie aan 'n beter manier dink om die feit dat ek dit gemaak het, te vier nie, as om 'n eenjarige intekening op Vogue te kry. Dit was dit! Ek sou uiteindelik 'n tydskrifintekening kon bekostig sonder om my af te vra hoe dit my begroting of my hele lewe beïnvloed. En toe ek 'n aanbod kry om 'n tweede inskrywing vir die tydskrif teen die helfte van die prys te kry, kon ek nie aan 'n beter persoon dink om dit as 'n geskenk, Uni, te gee nie. Ons was nou amptelik “groot meisies!” Haha!

Kleredrag: Matériel Tbilisi; Hoed: Monrowe NYC; Oorring: Topshop
Kleredrag: Matériel Tbilisi; Hoed: Monrowe NYC; Oorbelle: Topshop; Sak: Cult Gaia

Deur die jare het ek verskillende plafonhoogte kolomme van die tydskrif Vogue, Harper's Bazaar en Glamour opgestapel. As ek by my kamer instap, kan u sweer dat u in 'n tydskrifmuseum is. Ek het my beste lewe ernstig geleef. Dit is ten minste wat ek gedink het.

Hallo werkende mammas, ek is seker jy kan met mekaar praat

Spoed toe na September 2015. Dit was my eerste dag terug werk toe ek na die geboorte van my eerste kind met kraamverlof gegaan het. Elke werkende mamma kan met hierdie oomblik vertel: toe ek uit die huis uit is, het ek my seun se laaste kyk en my diep bevraagtekening het my hart gebreek. Ek het gevoel dat hy wil hê ek moet terugbly by hom. Maar ek kon nie ... ek het al ekstra onbetaalde tyd geneem. Op daardie oomblik het ek so magteloos gevoel en besluit ek wil nooit weer so voel nie.


Style Rave word gebore

Toe ek die oggend werk toe ry, het ek my lewe begin bevraagteken. Wil ek regtig vir ewig 'n siviele ingenieur wees? Wil ek regtig woon en werk sonder om die keuse te bepaal hoeveel tyd ek met my kinders kan spandeer? Die antwoorde was almal negatief. Op pad huis toe die dag het ek Uni gebel vir ons gewone rit huislike gesels en die enigste vraag wat ek gehad het, was: 'wanneer begin ons ons handelsmerk?'

Dit was 21 September 2015 en teen die 23ste, Style Rave gebore is.

Môre om 7:2 WAT (XNUMX:XNUMX EST) deel ek u hoe die naam Style Rave geword het, ons visie vir die handelsmerk, ons reis tot dusver en soveel meer. Kom ons maak dit weer 'n datum!

Kan u met enige deel van my verhaal verband hou? Laat weet my daarvan in die kommentaar-afdeling hieronder.

Kliek hier om Deel 2 van my verhaal te lees.

Fotografie: © SIMIVIJAY


Volg ons op Instagram vir die nuutste in mode, lewenstyl en kultuur @StyleRave_


Dit is 'n oorspronklike inhoud van Style Rave wat eksklusief vir ons lesers geskep is. As dit deur enige ander uitgewery of blogs gereproduseer, versprei, uitgesaai, geberg of op enige ander manier gebruik word, moet sodanige gebruik 'n direkte skakel na hierdie bronartikel bied. Die gebruik van en / of registrasie op enige gedeelte van hierdie webwerf is die aanvaarding van ons Terme en voorwaardes en Privaatheidsbeleid.

-Sien ook

Laat kommentaar

Los Kommentaar

Scroll to top